Nieuws

DE LOCATIE: BAI_ THE BRUSSELS ART INSTITUTE BY JAN DE COCK

BANG! CURATED BY JOHANNES VERSCHAEVE

Gepubliceerd op 13 January 2016

KultuurKaffees reizende kunstenfestival BANG! strijkt telkens weer op een andere locatie binnen het Brusselse stadsweefsel neer. Voor onze derde curator, Johannes Verschaeve, zochten we deze keer naar een intieme habitat waar creatie, educatie en een ongedwongen sfeer als van nature aanwezig zijn.

De gepaste plek vonden we bij The Brussels Art Institute, kortweg BAI_ , het atelier van Belgisch kunstenaar Jan De Cock.

Johannes en Jan kruisten elkaar al eerder in de wandelgangen van de opnames van de tv-quiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Gezien de twee artistieke geesten zich in elkaars projecten wel kunnen vinden, was een samenwerking bij een tweede ontmoeting al snel beklonken.

 OVER BAI_

 

baifoto.jpg

 

Langs de Zenne vlakbij het Brussel-Zuidstation ligt BAI_ , The Brussels Art Institute.

Het geesteskind van Jan De Cock is een huis voor kunstenaars en kunstliefhebbers, gevestigd in een voormalige papierfabriek. Naast het atelier van de kunstenaar herbergt het pand sinds 2014 een verbindingsplek waar jongeren, de buurt en het ruime publiek er voor diverse tentoonstellingen, lezingen en filmvoorstellingen terecht kunnen. De plek zorgt voor een nieuwe dynamiek in de wijk Kuregem. Elke laatste vrijdag van de maand zet de BAI_ NOTE JAZZbar er zijn deuren open voor een gratis jazzconcert.

De kunsthumaniora Sint-Lukas krijgt er trouwens tijdelijk onderdak tijdens de renovatie van hun schoolgebouwen. De Cock is een oud-leerling en biedt zijn werkruimte aan de school aan. 

BANG! curated by Johannes Verschaeve loopt van donderdag 18 februari tot vrijdag 25 maart.

 

Vind de eerste namen in onze kalender.

In de loop van de volgende weken kondigen we nog meer lekkers aan!

 

Terug