Nieuws

Student? Dankzij Festival van Vlaanderen en KultuurKaffee voor maar €5 naar try-out King Arthur

B’Rock, Cappella Amsterdam, Muziektheater Transparant: Arthur18 maart 2013 – 20U - €5 – Studio 4 Flagey

Gepubliceerd op 18 February 2014

fesb01-3001-facebook-profil-banner-ezine-851x315.jpg

Op 19, 20 en 21 maart staat B’Rock samen met Cappella Amsterdam met een bewerking van King Arthurs Henry Purcell in Flagey. Op vraag van KlaraFestival werd het oorspronkelijke libretto van Engelse dichter John Dryden door niemand minder dan Peter Verhelst en regisseur Paul Koek in een hedendaags jasje gestopt. De voorstelling is bijna uitverkocht.

Dankzij Festival van Vlaanderen en KultuurKaffee krijg je als student de kans om op 18 maart de generale repetitie van deze voorstelling bij te wonen voor maar €5.

De semi-opera King Arthur van Henry Purcell in Flagey verenigt theater, dans en opera als eerbetoon aan de liefde en het vaderland. Het oorspronkelijke libretto van de Engelse dichter John Dryden verhaalt de queeste van de Bretoense koning Arthur om zijn verloofde te bevrijden uit de greep van zijn gezworen vijand, de Saksische koning Oswald. De succesvolle Vlaamse romanschrijver en dichter Peter Verhelst moderniseerde op vraag van het KlaraFestival deze vurige oorlogslegende. Samen met regisseur Paul Koek herschreef hij het libretto en blies de betekenis ervan nieuw leven in.

Op de achtergrond rommelt de gruwel van de Eerste Wereldoorlog: Arthur dwaalt niet door Engelse wouden, maar door de Vlaamse velden. De combinatie van Purcells meesterlijke muziek, de zinnelijke taal van Peter Verhelst en de eigentijdse, regie van Paul Koek levert ongetwijfeld muziektheater van hoog niveau op.

Praktisch:

18 maart 2013 – 20U - €5 – Studio 4 Flagey

B’Rock, Cappella Amsterdam, Muziektheater Transparant : Arthur

based on King Arthur by Henry Purcell

Hoe reserveren?

  •   Cash:

Reserveer je plaats  voor 11 maart op vertoon van je studentenkaart via onze ticketbalie in KultuurKaffee tijdens de kantooruren:

KK Gallery' Campus VUB, Gebouw Y' (eerste verdieping)
Pleinlaan 02, 1050 Brussel

  • Via overschrijving:

Mail je naam + achternaam + rolnummer + het aantal personen voor 11 maart naar jade.corbey@vub.ac.be en stort x-maal het bedrag van € 5 op rekeningnummer BE 84 3630 69 28 9059 met vermelding van je 'naam + King Arthur'. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail na betaling.

De kaarten zullen aan de avondkassa klaarliggen.

 

 

Productie: Muziektheater Transparant & Veenfabriek

 Coproductie: De Munt/ La Monnaie, Festival van Vlaanderen - Brussel/ Klarafestival, Flagey, Operadagen Rotterdam & Barokorkest B'Rock

 

George Petrou

Musical direction

Paul Koek

Director

Elizabeth Cragg, Claron McFadden, Reinoud Van Mechelen, Konstantin Wolff

Soloists

Yonina Spijker, Tyeppe Troost, Batuhan Eryigit

Actors

Baroque Orchestra B'Rock

Orchestra

Cappella Amsterdam

ChoirTerug